مبانی نظری و پیشینه پژوهش راهبردهای شناختی تنظیم هیجان

مبانی نظری و پیشینه پژوهش راهبردهای شناختی تنظیم هیجان مبانی نظری و پیشینه پژوهش راهبردهای شناختی تنظیم هیجان

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 52 KB

تعداد صفحات : 25

بازدیدها : 1801

برچسبها : مبانی نظری تنظیم هیجان

مبلغ : 12000 تومان

خرید این فایل

دانلود مبانی نظری و پیشینه پژوهش فصل دوم پایان نامه راهبردهای شناختی تنظیم هیجان

فایل دانلودی حاضر مبانی و پیشینه نظری پژوهش راهبردهای شناختی تنظیم هیجان مربوط به فصل دوم پایان نامه بوده که همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA و رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب تهیه گردیده است. در ادامه بخشهایی از متن و عناوین مطالب آن جهت آشنایی بیشتر با محتوای فایل دانلودی آورده شده است.

راهبرد های شناختی تنظیم هیجان

هیجان نقش مهمی در جنبه های مختلف زندگی نظیر سازگاری با تغییرات زندگی و رویدادهای تنیدگی زا ایفا می کند. اصولاً، هیجان را می توان واکنش های زیست شناختی به موقعیت هایی دانست که آن را یک فرصت مهم یا چالش برانگیز ارزیابی می کنیم و این واکنش های زیستی با پاسخی که به آن رویدادهای محیطی می دهیم، همراه می شوند.

هر چند هیجان ها مبنای زیستی دارند، اما افراد قادرند بر شیوه هایی که این هیجان ها را ابراز می کنند، اثر بگذارند. این توانایی که نظم جویی هیجان نامیده می شود، فرآیندهای درونی و بیرونی ای است که مسئولیت کنترل، ارزیابی و تغییر واکنش های عاطفی فرد را در مسیر تحقق یافتن اهداف بر عهده دارد.

بنابراین نظم جویی هیجان، یک اصل اساسی در شروع، ارزیابی و سازماندهی رفتار سازگارانه و هم چنین جلوگیری از هیجان های منفی و رفتارهای ناسازگارانه محسوب می شود.

این سازه یک مفهوم پیچیده است که طیف گسترده ای از فرآیندهای زیستی، اجتماعی، رفتاری و هم چنین فرآیندهای شناختی هشیار و ناهشیار را در بر می گیرد.

به عبارت دیگر، واژه ی نظمجویی هیجان مشتمل بر راهبردهایی است که باعث کاهش، حفظ و یا افزایش یک هیجان می شوند و به فرآیندهایی اشاره دارد که بر هیجان های کنونی فرد و چگونگی تجربه و ابراز آنها اثر می گذارد.

...

راهبردهای شناختی مثبت تنظیم هیجان

پذیرش: دلالت دارد بر پذیرش رویداد و تجربه تلخ و کناره گیری از آنچه روی داده است. پذیرش یک راهبرد مقابله ای است که رابطه مثبت و تعدیل کننده ای با میزانی از خوش بینی و عزت نفس و رابطه منفی با میزانی از اضطراب دارد. اگرچه خود فرآیند پذیرش، خوب است اما برای بسیاری از وقایع، سطوح خیلی بالای پذیرش می تواند نشانگر نوعی از کناره گیری حسی شود و به احساس عدم توانایی در تأثیرگذاری روی وقایع منجر گردد.

تمرکز مثبت مجدد: فکر کردن درباره وقایع مثبت به جای وقایع منفی، تحقیقات نشان داده اند که این راهبرد به خودی خود تأثیر مثبت روی سلامت روانی انسان ها دارد؛ اما به کارگیری این راهبرد در سطوح بالا می تواند به عنوان ترک رابطه روانی محسوب می گردد. گمان بر این است که این راهبرد در کوتاه مدت یاری دهنده ولی در بلند مدت مانع از مقابله سازنده با رویداد منفی می گردد.

...

راهبرد های شناختی تنظیم هیجان

مدل های نظری و انواع راهبردهای تنظیم شناختی هیجان

مدل فرایندی نظم بخشی هیجان

راهبردهای شناختی منفی تنظیم هیجان

راهبردهای شناختی مثبت تنظیم هیجان

تنظیم هیجان و آسیب شناسی روانی

منابع فارسی

منابع لاتین

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید