دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 543 KB
تعداد صفحات : 120
بازدیدها : 428
برچسبها : خودارتقایی خودحفاظتی وابسته به مواد
مبلغ : 8500 تومان
خرید این فایلهدف پژوهش حاضر، مقایسه بی اشتیاقی اخلاقی، راهبردهای خودارتقائی و خودحفاظتی و انتظارات پیامد در افراد وابسته به مواد و عادی میباشد.
مصرف مواد مخدر سابقه بسیار طولانی دارد و اقوام مختلف آن را به صورت های متنوع مورد استفاده قرار می دادند. اگر چه نحوه استفاده و تأثیر اینگونه مواد بر جسم و روح در اغلب موارد به لحاظ دارویی و درمانی است و هنوز هم مشتقات و ترکیبات برخی از مواد مخدر به عنوان داروهای تسکین دهنده مورد استفاده قرار می گیرند، لیکن در دنیای امروز اکثر افراد فقط تغییرات روانی را در مصرف اینگونه مواد جستجو می کنند و هر روز بر تعداد مصرف کنندگان اضافه می شود و مواد مخدر صورت های پیچیده و متنوعی به خود می گیرد. بدون تردید مصرف بی رویه و روز افزون مواد مخدر بهعنوان یکی از بزرگترین مشکلات قرن حاضر تلقی میگردد و زیانهای ناشی از آن در زمینه های اجتماعی و اقتصادی بسیار سنگین است.
وابستگی به مواد یکی از معضلات زندگی بشر به شمار می رود. افزایش مواد مخدر طی قرن گذشته نگرانی روز افزونی را برای همه جوامع در پی داشته است. در دهه ی اخیر، نتایج بررسی های انجام شده در ایران، نشان داده که آمار اعتیاد طی چهار ده اخیر در نوسان بوده است؛ به طوری که در سال 1390، این برآورد در جمعیت 15 تا 64 (طبق سرشماری سال 1385معادل 50 میلیون نفر) برابر با یک میلیون و سیصد و بیست و پنج هزار نفر اعلام شده است.
عوامل زیادی در پدیده اعتیاد تاثیر دارند و در کل متخصصان این زمینه معتقدند که تعامل عوامل ژنیتکی/زیست شناختی، روانشناختی، اجتماعی و فرهنگی در شکل گییری این پدیده دخالت دارند.
از آنجاکه مصرف مواد ارتباط نزدیکی با جرم دارد به نظر می رسد که مصرف کنندکان مواد اشتیاق کمتری به اصول اخلاقی داشته باشند. مطابق نظر بندورا بیاشیاقی اخلاقیبه فقدان تمایل فرد برای پرداختن به موضوعات اخلاقی گفته می شود. بندورا و باربارانلی و کاپار دریافتند که افراد دارای بی اشتیاقی اخلاقی بالا تمایل بیشتری به شرکت در رفتارهای بزهکارانه، سطح بالاتر پرخاشگری، و سطوح پایین تر گناه و گرایش به نفع اجتماعی دارند.
از طرف دیگر چون وابستگی به مواد با سیر نزولی در عمکردهای شغلی، اجتماعی، تحصیلی وغیره همراه است می توان فرض کرد که افراد وابسته به مواد در راهبردهای خود ارتقایی و خود حفاظتی ضعف دارند. راهبردهای خودارتقایی و خود حفاظتی تاکتیک هایی هستند که هر فرد برای رشد و بهبود عملکرد مثبت خود به کار می گیرد. این فاکتور به صورت متفاوتی با متغیرهای کلیدی شخصیت چون عزت نفس و خود شیفتگی مرتبط می باشد. توسعه ی این رهیافت ترکیبی (تلفیقی) در آینده می تواند بحث زیادی را درباره ساختار و دینامیکهای انگیزش خود ارتقایی و خودحفاظتی نشان دهد. افراد انگیزش مییابند تا تلقی مثبتی از خود را به دست آورند. آن ها اغلب سعی می کنند تا دیدگاههای مثبت از خود (خودارتقایی) و جلوگیری و اجتناب از دیدگاه های منفی از خود (خود حفاظتی) را به دست آورند.
انتظارات پیامد عامل دیگری است که می تواند در افراد وابسته به مواد و عادی متفاوت باشد. بنابراین، انتظارات پیامد باورهایی هستند مبنی بر اینکه سود و مزایا، از رفتار خاصی پیروی خواهد کرد. انتخاب نهائی افراد، به شدت به وسیله عقاید و باورهای آنها در مورد نتایج احتمالی انجام آن رفتار، تعیین می شود. در حقیقت، انتظارات پیامد، به طریق ایجاد انگیزه (پیامدهای مثبت) یا پیامدهای منفی (به طریق کاهش انگیزه) بر روی رفتار اثرگذار هستند. مفهوم انتظارات پیامد از نظریه ارزش انتظار مشتق شده است و به این اشاره دارد که رفتار، محصول انتظارات افراد، از دست یابی به پیامدی خاص و میزان ارزشی که برای آن پیامد قائل هستند، است. مصرف مواد چون پیامدهای مختلف منفی نظیر فعالیت های اجنماعی، خانوادگی ، شغلی و... نیز همراه می گردد و با افزایش بروز جرم همراه است. احتمال می رود الگوهای ادراک این پیامدهای می تواند یکی از تفاوت های افراد وابسته به مواد و عادی باشد.
فهرست
فصل اول: کلیات پژوهش
فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه پژوهش
فصل سوم:روش اجرا
فصل چهارم: یافتههای پژوهش
فصل پنجم: نتیجه گیری
دارای ضمایم و منابع کامل لاتین و فارسی و جداول
خرید و دانلود آنی فایل